Utelivsguide for Trondheim

Square

Trondheim har et svært livlig natteliv, mye pga. av den store studentmassen i byen. Her kommer det nemlig store flokker med unge studenter til byen hvert år, mens andre er ferdig med utdanningen og forsvinner ut i jobb. En slik dynamisk ung befolkning skaper god grobunn for utelivet.

Vi skal gå gjennom noen av de beste stedene du kan dra å feste om du er ny student som nettopp har kommet til Trondheim eller du skal besøke en venn som studerer byen. Vi har inndelt utestedene etter bydeler, siden de ulike bydelene har ulike fordeler og ulemper.

Solsiden

Fire Fire

Dette stedet har 25 årsgrense, og er for de eldre studentene. Som regel blir det avholdt quiz hver onsdag, og det er live-musikk og DJ-er de andre dagene. Om været tillater det kan du sitte ute, men det finnes også nok av sitteplasser inne. Stedet har en tydelig nattklubb-stil og et stort dansegulv. Ifølge utestedet selv er inngang som regel alltid gratis og stedet er åpent hver dag

Søstrene Karlsen

Dette stedet er for de som er fylt 23 år og oppover. Lydsporet på stedet er en god blanding av både eldre og nyere musikk. Samtidig har de musikk fra både lokale og internasjonale DJ-er, noe som gjør dansegulvet deres svært populært i helgene. Du kan både sitte inne og ute, og vil møte folk i alle aldre, både studenter og lokale.

Barmuda

Her må du være 22 år for å komme inn, men det er vel verdt ventetiden. Dette er svært populært sted som spiller populær elektronika musikk. Eksempelvis er det hver helg en ny DJ som spiller fra klokken ti på kvelden. Du finner sitteplasser og dansegulv oppe, mens det finnes bar i underetasjen. Ifølge utestedet selv kommer flest folk i 25-års alderen til stedet.

Midtbyen

TAG

TAG er et av de mest populære stedene for unge lovende i Trondheim. Du må være 23 år for å komme inn, men inngang er gratis. Det blir avholdt klubb-konserter hver fredag og lørdag, med et klart RnB-preg. Her får du både gamle slagere og nye hits. Det anbefales at du har på deg pene klær for å komme inn.

Diskoteket

Dette er også et svært populært sted for studenter i byen, her er det 21 årsgrense men inngang er 100 kroner på lørdager. Her får du både klubb og bar i ett.

Nordre

The Mint

Dette stedet er for de litt yngre, fordi baren har 20 årsgrense og dermed tiltrekker seg et yngre publikum. På torsdager kan du komme inn gratis, mens det på fredag og lørdag koster 100 kroner. Her kan du høre både house og gamle hits. Utestedet selv forteller at de som kommer til stedet er i aldersgruppen fra 22-30 år.

Studio 26

Dette er også et populært sted for yngre studenter i og med at aldersgrensen ligger på 20 år. Stedet har hele tre ulike avdelinger, i kjelleren er det et roligere og koseligere tema, mens nattklubben i andreetasje er full av dans og sjekking. Den første etasjen er kun åpen på torsdager, men helt gratis. På fredag koster det 100 kroner å komme inn på nattklubben, på lørdag koster det 150.

Downtown

Dette er nok et sted som blir snakket om blant yngre studenter. Her er det nemlig 18 årsgrense og det er åpent alle dager unntatt søndag. Du har også tre ulike avdelinger i denne baren, du har en piano bar, en nattklubb og en party-bar med selvironi. Her vil du se mange yngre studenter og aktiviteter arrangert av linjeforeningene.

Nattergalen/Jesper Nattmann

Disse to stedene i samme bygning, bytter mellom 20 og 18 årsgrense i første og andreetasje. Nede finnes det en DJ som spiller musikk for dansegulvet, og oppe er det mer bar-stemning. Dette er et sted som er kjent for å ha kjendis besøk, så kanskje er du heldig og ser Northug der en dag!