Trondheim Rocks

Square

Trondheim Rockfestival, som også populært blir kalt Trondheim Rock Fest fikk sin spede begynnelse i 2007.  Eller, kanskje var ikke i begynnelsen så sped, siden store navn som Ozzy Osbourne, Black Label Society og TNT  sto øverst på plakaten. Det var nemlig liten diskusjon rundt om denne festivalen ville bli en suksess, med navn som dette var åpenbart at denne ville endre festival-landskapet i Trondheim for alltid.

Det første året ble festivalen avholdt på Lerkendal, det stolte hjemmet til Rosenborg, og de 15 000 billettene tilgjengelige ble solgt lenge før de første gitar-riffene ljomet utover Lerkendal. Denne festivalen har nemlig helt siden begynnelsen vært en svært populær festival i Trondheimsområdet, og kan skryte av en fantastisk atmosfære og stemning. Det skal også sies at man opplevede sjeldent fint vær i Trondheim det første året festivalen ble avholdt, noe som har underbygget festivalens legendariske posisjon i området. Nemlig er det svært sjeldent at man i lengre perioder opplever fint vær i nettopp Trondheim, som er kjent for å gå gjennom alle årstider i løpet av 24 timer.

En viktig del av suksessoppskriften til festivalen har vært å tilby en balansert blanding av kjente internasjonale artister og lokale norske helter, kanskje spesielt fra Trondheimsområdet. Dette har ført til at festivalen har blitt populær både blant lokale og tilreisende, nemlig er mange som reiser til området for å få med seg konserter av store rockestjerner, mens lokale gjerne støtter opp under festivalen pga. at den fronter lokale helter. Dessuten betyr det ofte også at tilreisende finner noen nye artister de liker!

Det burde også legges til at det for lokale band er en enorm mulighet å få plass på denne festivalen, siden du da spiller for rundt 15 000 tilskuere, et tall som virker helt absurd for små band som er vant til å spille på lokale puber. Det er uten tvil at dette har hjulpet mange lokale band til å bygge opp sin fanskare og til å strekke seg videre ut, og forbi, Trondheimsområdet.

Det skal også sies at Trondheim generelt er en svært god by for festivaler, mye pga. sin unge befolkning. Nemlig ligger NTNU, et av Norges største og beste universiteter, i hjertet av Trondheim. Nemlig er Trondheim mye kjent for å tilby den beste studenttiden i Norge, og er dermed et stort trekkplaster for unge studenter rundt om i Norge. Dette fører til at svært mange unge mennesker fra Norge velger å dra til Trondheim for å studere, men det fører også til at studenter andre steder rundt om i landet velger å tilbringe en ferie i eksempelvis Trondheim, ofte i sammenheng med populære festivaler som denne.

Det å dra på festival har nemlig blitt en populær aktivitet blant unge studenter i Trondheim. Man får både følelsen av at man støtter lokalmiljøet, samtidig som man er sulten på nye og spennende opplevelser i nettopp denne tiden av livet. Dermed kan festivaler være sikre på at de i utgangspunktet har tilgang på et større publikum enn hva de f.eks. har i Stavanger eller Bergen.

Samtidig er det i Trondheim, mye pga. studentlivet, et levende uteliv på kveldstid. Dermed er det enkelt for festivaler å samarbeide med det lokale utelivet og eksempelvis arrangerer klubb-konserter i sammenheng med festivalen. Disse stedene er også åpenbare steder for å markedsføre en kommende festival eller kommende konserter i byen. Ofte tar også festivalene kontakt med NTNU, enten for å bruke deres ingeniører i utvikling av nye konsepter og konstruksjoner, eller for å samarbeide vedrørende markedsføring på campus. Med andre ord er det all grunn til å dra til Trondheim og besøke denne festivalen, enten du er student eller litt eldre.