Poker i Trondheim

Square

Som en av Norges største byer og vår aller første hovedstad, har Trondheim alltid vært en levende by med en enorm kulturscene. Det er alltid et eller annet på gang i Trondheim og med et stort, aktivt studentmiljø er det alltid en konsert eller scenestykke man kan få med seg. De siste årene har det også vokst fram et meget stort pokermiljø i byen, og Trondheim er alltid et naturlig stoppested for delfinaler under Norgesmesterskapet i Poker. Siden regjeringen endelig tok til vettet og åpnet for pokerspill på norsk jord, har miljøet over hele landet vokst kraftig, og Trondheim er intet unntak. Byen har fostret en rekke store pokerspillere og det er en rekke flotte klubber man kan kontakte om man vil teste ut egne ferdigheter sammen med andre pokerentusiaster.

Gratispoker i sentrum

Selv om det siden 2015 har vært lovlig å spille poker for penger under såkalte “vennelag”, er det fortsatt et stort miljø rundt byens gratistilbud. Penger er et viktig element i pokerturneringer, men vel så viktig er samholdet og muligheten for å utvikle sitt eget spill uten at man må satse egne penger. Det har vært spilt gratispoker i Trondheim i mange år, og miljøet er meget bra. Det er også standarden på spillerne. Miljøet er så godt at selv en rekke mer profilerte pokerspillere ukentlig møter opp for å måle ferdigheter mot andre semi-profesjonelle og nybegynnere. Flere av byens spillere har også markert seg på store internasjonale turneringer som WPT og EPT. Om du besøker Trondheim og kunne tenke deg noen hyggelige timer i godt selskap, er det bare å søke etter “poker Trondheim” på facebook, så vil så vil du fort finne ulike klubber og puber med gratispoker på tilbud.

Norgesmesterskapet i Trondheim

Siden 2015, da reglene for poker endret seg, har det blitt arrangert to poker-NM. Man har det offisielle NM, som avholdes i Norge med godkjennelse fra lotteritilsynet, og så har man det uoffisielle NM, som har blitt avholdt i Dublin, hovedstaden i Irland, i en årrekke. Ifølge SpillMegaMoolah.com har norske pokerspillere samlet seg i Dublin i flere år, og selv om det nå er tillatt med poker i Norge, er det opptil 2,000 spillere som fortsatt årlig reiser over til Dublin for å måle krefter. Om du liker poker, men er litt lei av å spille på nett, er et besøk til Trondheim er flott løsning. Miljøet er fenomenalt og det skader heller ikke at du kan spille om en billett til både det offisielle NM i Oslo og det uoffisielle i Dublin. Trondheim er stoppested for det offisielle NM hvert år. Før finalen, som finner sted i Oslo, kan man nemlig vinne seg en billett til en langt lavere pris. Turneringer som dette arrangeres flere steder i Norge, men Trondheim er kjent som en av de aller beste grunnet det store pokermiljøet som er å finne i byen.

Det gjør også litt mindre vondt om man taper når man er i Norges vakreste by. Skulle du ryke ut av turneringen tidlig, er det som sagt et mangfold av pokerklubber og annen kultur du kan nyte godt av under ditt opphold. Pokermiljøet og klubbene i Trondheim har flere ganger vært omtalt i ulike norske pokermagasin, og alle som spiller her er skjønt enig i at miljøet er med på å bygge opp under Trondheims rykte som en av Norges aller beste byer for poker. Hvem vet, kanskje du er heldig og havner på samme bord som en av byen største pokerspillere, Henrik Tollefsen. Han har spilt poker aktivt siden han var 18 år gammel og fra en forsiktig start med gratisturneringer på nett, har han over en tiårsperiode skapt seg en karriere som har sett han spille over hele verden. I løpet av sin karriere har han vunnet en rekke NM-titler og flere internasjonale main events. Tollefsen er rangert som en av Norges beste pokerspillere og har tjent over en million dollar, bare på live events.