Om Terna Pub

Square

De nye eierne på Terna Pub & Leia Havkro holder på med de siste forberedelsene før sommersesongen begynner for fullt. De forventer mange reservasjoner og mange mette mager i lokalet.

Utestedet ble første etablert og designet av Øystein Bekken og Øystein Johansen, men ble så solgt videre til nye eiere, et brødrepar med etternavn Paulsen. Det nye eierskapet la mye vekt på å gjøre restauranten til et sted for alle, uansett samfunnslag og bakgrunn, eller alder. Bl.a. har valgte de å satse mye på buffeter, og ikke gourmetmat. Dermed kunne også de lokale benytte seg av tilbudet på denne restauranten uten å måtte tømme lommeboken fullstendig.

Allikevel innså brødrene for et par år siden at de ønsket å selge restauranten videre til yngre eiere som hadde nye ideer og kreativ kraft. De begynte nemlig å merke at alderen innhentet dem, og ønsket dermed å selge restauranten videre mens kundebasen var forankret og produksjonen var oppe og gikk som normalt. Deres siste sesonger som eiere gikk svært godt og restauranten opplevde nye rekorder hva angår besøkstall.

Når nå nye eiere er kommet på plass har de litt av en tradisjon å leve opp til, nemlig er dette stedet blitt en institusjon på øya for både lokale og tilreisende. Nemlig er denne restauranten på kaien blitt et naturlig samlingspunkt for både tilreisende som kommer med ferge og båt, og de lokale som bor spredt rundt på øya.

Restauranten ligger på øya Sula , nord for Frøya, i nærheten av Trondheim. Øya er kjent for å være et svært vakkert sted, og for å tilby fantastisk mat rett fra havet. I tillegg finner du her Froan naturreservat som er et vernet område Pga. sitt spesielle dyr- og planteliv.

Ofte blir øyen populært kalt «byen i havet», nettopp fordi øya er usedvanlig flat og dermed ser det ut som om husene på øya kommer rett opp fra havet i det du nærmer deg i båt. Tidligere var dette en travel øy med stor fiskevirksomhet og mange tilreisende arbeidere. Dette har de senere årene åpenbart endret seg, og øya er i all hovedsak en turistdestinasjon nå om dagen. Allikevel finnes det rundt 100 fastboende på øya, i tillegg til butikker og en kirke.

Terna Brygge, hvor baren og restauranten ligger, er et populært sted for både lokale og tilreisende. Dette er et avslappet sted med hyggelig atmosfære rett ved havet, hvor du både kan spise nydelig mat rett fra havet, drikke deg full og god, og samtidig nyte konserter og annen underholdning.

Området er også blitt kjent for sin tilknytning til internasjonale og lokale kunstnere fra Trondheimsområdet. Nemlig startet de for et par år tilbake et samarbeid både lokalt og internasjonalt som la til rette for at kunstnere kunne bo i kunstnerboliger på øya mot at de bidro til kreativt arbeid i lokalsamfunnet.

Dette betyr at du kan sitte ved havgapet og nyte et godt måltid på restauranten, samtidig som du slår av en prat med verdenskjente kunstnere. Det er også blitt populært for musikkartister å reise til øya for å opptre i den spesielle naturen. Det flate landskapet og det klare havet gir nemlig et helt spesielt inntrykk, spesielt på kveldstid i sommerhalvåret. Hele øya blir nesten en naturlig scene med fantastiske utsikter i alle retninger. Det er ikke rart at dette er blitt et yndet reisemål for lokale og internasjonale musikere.

Øya er samtidig blitt et populært reisemål for båteiere i Trøndelagsområdet som titt og ofte tar seg en seiltur ut til øya med den fantastiske naturen, og den utsøkte maten. Det er åpenbart at restauranten på brygga er et naturlig stoppested for å fylle opp magen før man så reise videre ut på nye eventyr, eller vender nesa hjemover.