Mikrobryggeriet

Square

Trondhjem Mikrobryggeri ligger sentralt plassert i Prinsensgate 39, rett ved Trondheim Torg. Med andre ord ligger denne baren midt i sentrum av studentbyen Trondheim, og er en populær plass for de som er interessert i øl og god mat.

Dessuten er dette bryggeriet en av de første bryggeri-pubene som åpnet i Norge, rett før 2000-tallet. Faktisk er dette stedet det andre bryggeri-puben som åpnet dørene i Norge. I tillegg til å ha et enormt utvalg av ulike øl, har de også et kjøkken og serverer mat.

Utgangspunktet til bryggeriet er at de som er glad i øl i Trondheim er lei av å drikke den kjedelige ølen som selges i butikkene. De mener nemlig at de store bryggeriene som selger til dagligvarebutikkene bryr seg for mye om profitt og kvantitet, og for lite om kvalitet og eksperimentering.

Av denne grunn leter Trondheims mikrobryggeri verden rundt etter de beste råvarene, av høyest mulig kvalitet. Bl.a. får de eksempelvis malt fra de samme bøndene som leverer malt til verdens mest kjente whisky-leverandører. humle, som åpenbart er en viktig ingrediens i øl, blir kjøpt fra de beste stedene rundt om i verden, bl.a. i Tsjekkia, USA, Tyskland og England. All ølen du har mulighet til å drikke er brygget på stedet, av erfarne og lidenskapelige ansatte.

For to år siden bestemte bryggeriet seg for å prøve å levere kvalitetsøl til et par dagligvareforretninger i Trondheim. I tillegg til de tre ulike variantene som skulle selges i butikken, har de også laget en egen variant, med høyere alkoholprosent, til polet.

Nytt produksjonssted

Disse ble tilgjengelig i butikker og på polet i løpet av sommeren 2015, både på flaske og på fat. Noe av grunnen til at øl fra dette bryggeriet nå kommer i butikken er fordi selskapet som eier baren nå har kjøpt opp og startet et nytt mikrobryggeri i Telemark, dermed er kapasiteten deres styrket betraktelig.

Dermed har firmaet muligheten til å utvide sin drift inn til Oslo- og Grenland-området, noe som underbygger den voksende mikrobryggeri trenden i Norge generelt. Det er nemlig den siste tiden blitt svært populært med såkalte kortreiste varer, noe som mikrobryggerier er et godt eksempel på, da alt blir brygget på stedet hvor det selges.

Lederen av bedriften forteller at mikrobryggeriet i Telemark har mulighet til å produsere rundt fire millioner liter øl i året, noe som gjør mikrobryggeriet til en av landet største produsenter av håndverksøl.

Mikrobryggeriet Trondheim har lenge vært et svært populært sted for lokale og studenter. Det er nemlig et perfekt sted å dra og slappe av etter en lang dag på lesesalen eller på jobb. De lidenskapelige ansatte på stedet har ofte fått spørsmål fra gjestene sine om det ikke var mulig å kjøpe øl fra mikrobryggeriet også andre steder i byen, dermed kom raskt ideen om å forsøke å samarbeide med lokale dagligvarebutikker for også å kunne selge øl som kundene kunne drikke hjemme i sin egen stue. Det eneste problemet var at de ikke hadde plass i lokalene sine til å produsere nok øl til både å selge i baren og i butikkene, dermed kom oppkjøpet av mikrobryggeriet i Telemark som en kjærkommen løsning.

Mikrobryggeriet Trondheim ligger perfekt plassert rett ved Trondheim torg, sentralt i Trondheim. Om du er på gjennomreise eller er på besøk i Trondheim et par dager anbefaler sterkt at man tar turen innom denne institusjonen i Trondheim, som jo har stått der siden før 2000-tallet. Du vil raskt merke at atmosfæren er behagelig og stemningen er god, siden det er en fin blanding av lokale, reisende og studenter på stedet. I tillegg har du mulighet til å spille både dart og shuffleboard!