De beste utestedene for de under 20

Square

6 vært et av de mest populære ute stedene for de som ennå ikke fylt 20 år. Noe overraskende er dette stedet eid av frimurerlosjen, og har i flere år blitt leid ut som lokale for fester og feiringer. Allikevel har det nå i rundt to år fungert som et utested for de som er 18- og 19 år. Dette stedet er en åpen hver uke, på lørdager, men det er også vanlig at stedet blir leid ut til studentforeninger som ønsker å avholde fester eller lignende.

Noe av det mest spennende med stedet er det faktum at de har en egen scene i lokalet hvor det ofte blir fremført musikk av lokale band. Sjefen for stedet forteller at de ser en blanding av elever fra videregående og unge studenter som enda ikke er fylt 20 år. Videre forteller sjefen at de er svært stolte av sitt store utvalg av ulike champagner, noe som har vist seg å være svært populært blant kundene deres også.

Mormors Stue

Denne hyggelige kroen ligger i sentrum av Trondheim og forsøker å bringe deg tilbake til mormor gjennom hyggelig atmosfære, god stemning og gammeldags interiør. Dette stedet har vært drevet helt siden 1994 og har fra mandag til lørdag 18 årsgrense på kveldene.

Noe av grunnen til dette er ifølge sjefen at det følger den røde tråden i konseptet deres, nettopp at alle skal føle seg velkomne og hjemme hos mormor, dette er en plass for alle, også de som ennå ikke har fylt 20 år.

På dagen vil du se at det finnes folk i alle aldre på kaféen, men allikevel merker man at det hovedsakelig er studenter og 18-19 åringer som tar opp størstedelen av plassen på kveldstid. Det er også vanlig at ulike studentforeninger reserverer bord eller egne rom for å arrangere fester, eller andre aktiviteter.

Studentersamfundet

Dette stedet er kanskje et av de mest kjente stedene i Trondheim, det er nemlig en student-institusjon som har overlevd revolusjoner og kriger. Inne i det store, runde, røde huset finnes det flere utesteder, noen med 18-års grense og andre med 20 årsgrense. Her er alle studenter velkomne, selv om de ikke har fylt 20 år.

Noe av det mest spennende med dette stedet er det faktum at det er et stort utvalg av ulike barer og utesteder inne i samme bygning. Det betyr at du kan vandre rundt i bygget og finne det utestedet som passer deg best, for så å kose deg videre et annet sted utover kvelden.

Samtidig har også bygningen et annet tilbud, et noe mer mystisk og hemmelig tilbud, nemlig hyblene. Dette er små hybler som er bygget om til barer i loftsetasjen og kjelleretasjen i bygget. Hver hybel er styrt av en egen studentforening, og alle har ulik tema og utvalg av drikkevarer. Dette betyr også at du må være aktiv i studentmiljøet for å få innpass i denne skjulte verdenen, men har du først opplevd den så er det vanskelig å gå tilbake til det vanlige Samfundet.